19-21 octombrie, Simpozionul International de Energie Nucleara (SIEN), Bucuresti

SIEN 2015 – organizat de Asociatia Romana “Energia Nucleara” si ROMATOM (Forumul Atomic Roman)

Obiectivul simpozionului a fost  de a dezbate provocările și viitoarea perspectiva a energiei nucleare în contextul ultimelor evenimente ce au avut loc pe plan mondial.

 

 

 

 


10 septembrie 2015: Conferinta “ENERGIA ÎN PRIZĂ”, ediţia a III-a

“Putem deveni furnizor regional de securitate energetică”.

Ţara noastră are şansa să devină un furnizor regional de securitate energetică, afirma Ovidiu Demetrescu, directorul general al Hidro Tarniţa, care îndeamnă la realizarea de proiecte noi în domeniu.
“Avem şansa să devenim, prin proiecte noi, un jucător şi un furnizor regional de securitate energetică, ceea ce va face din România un pol energetic important în Sud-Estul Europei, dar şi pentru partenerii noştri din NATO şi UE”- a declarat Ovidiu Demetrescu în cadrul Conferintei „Energia in priză”.

Articol Bursa – Ovidiu Demetrescu (.pdf)

Link-uri eveniment:

 


25-26 iunie 2015 : Bucharest Forum Energy 2015

Ovidiu Demetrescu - Hidro Tarnita SAAflat la cea de-a treia ediţie, Bucharest Forum Energy, organizat de Institutul Aspen, este un eveniment conceput pentru a susţine o platformă trans-regională de evaluare a politicilor publice și strategiilor din sectorul energetic. Discuțiile, purtate pe parcursul a două zile, au acoperit o gamă largă de subiecte, de la viitorul strategiei europene de securitate energetică, optimizarea gestionării şi producţiei de resurse energetice, provocările și impactul asupra regiunii Mării Negre, până la pieţele de gaze din regiune și rolul dezvoltării infrastructurii, tehnologiilor, cercetării şi a noilor surse de energie.

Link-uri eveniment:


4 iunie 2015 – Energy Strategy Summit, Busteni

Ca să putem avea securitate energetică, Ovidiu Demetrescu - Energy Summit Busteni 201trebuie să anticipăm astăzi cum va arăta sectorul de producție peste cel puțin șapte ani, și cu alonjă pe următorii 20-30 de ani” a declarat Ovidiu Demetrescu pentru energynomics.ro, organizatorul evenimentului Energy Strategy Summit care avut loc la Bușteni, pe 4 iunie 2015.

Link-uri eveniment

 

 

 


 

28 mai 2015, Energy Forum 2015

BusinessMark a organizat Energy Forum 2015, eveniment dedicat sectorului energetic, pe 28 mai, la Bucuresti, Hotel Radisson Blu. Ovidiu Demetrescu - Energy Forum 2015Conferinta a fost un prilej de analiza si dezbatere a sectorului energetic, si a reunit reprezentanti ai managementului celor mai importante companii energetice prezente pe piata romaneasca, ai autoritatilor si ai asociatiilor din energie.

Dl. Ovidiu Demetrescu  a participat in calitate de speaker- prezentand o vedere de ansamblu asupra sectorului energetic si al investitiilor in energie, accentuand importanta investitiei pentru proiectul hidrocentralei Tarnita.

Ovidiu Demetrescu, Director General, Hidro Tarnița, a subliniat ca in Romania, avem forta de munca foarte buna.

”Incercam sa retinem aici oamenii valorosi, dar aceasta forta de munca nu trebuie sa fie ieftina ci platita corect. Pana la urma, banii cu care ii platim se intorc in economie pentru ca sunt cheltuiti tot aici. De asemenea, trebuie sa le oferim investitorilor un mediu in care sa poata sa isi planfice business-ul. Este adevarat ca in Romania s-au modificat regulile in timpul jocului, dar era de asteptat sa se schimbe, avand in vedere schemele respective. De altfel, astfel de schimbari s-au intamplat in multe alte tari”, a afirmat Ovidiu Demetrescu.